Waddinxveen.ORG

Home Bericht toevoegen Contact

Brugdek hefbrug Waddinxveen teruggeplaatst

Het brugdek van de hefbrug Waddinxveen is op dinsdagochtend 3 november 2015 succesvol tussen de heftorens gezet.

Vanaf een ponton in het water werd het brugdek op zijn plek ‘gevaren’. Vanmiddag en morgenochtend worden de kabels weer bevestigd. Daarna is de hefbrug weer compleet. Hierna volgt een testperiode, waarna de hefbrug in de loop van november weer in gebruik is voor weg- en vaarwegverkeer.

Succesvolle operatie

Het brugdek (het val) werd via een verzwaard ponton en met een duwboot vanaf het water letterlijk ingevaren. Daarna is gestart met de bevestiging van de staalkabels aan de ballastblokken en de brugaandrijving. Het invaren werd uitgevoerd door Sarens, het bedrijf dat deze operatie al 5 keer eerder heeft uitgevoerd.

Testperiode

Een testperiode volgt de komende dagen. Onderdeel van het testprogramma is niet alleen de bediening en besturing van de brug zelf, maar ook de koppeling met de verkeersregelinstallatie in de omgeving van de brug. Tijdens het testen en de afronding van de laatste herstelwerkzaamheden wordt de hefbrug tijdelijk lokaal bediend.

Ter voorbereiding op de openstelling van de brug worden dit weekend alvast enkele wegafzettingen verwijderd aan de N207-zijde. Zodra de hefbrug weer in werking is wordt het pontje uit de vaart genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *