Waddinxveen.ORG

Home Bericht toevoegen Contact

Hefbrug Waddinxveen weer open voor verkeer

De hefbrug Waddinxveen is vanaf donderdag 12 november helemaal klaar en open voor alle verkeer. Sinds donderdag 5 november is de brug alweer in gebruik voor de scheepvaart.

Op woensdagavond 11 november worden de laatste bouwhekken, wegafzettingen en het tijdelijke verkeerslicht bij de brug weggehaald. Naar verwachting wordt de hefbrug vanavond laat nog opengesteld voor het wegverkeer. De omleidingsborden worden zo snel mogelijk na de openstelling van de brug weggehaald en opgeruimd. De pont is donderdagochtend 12 november uit de vaart.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Dit is het moment waar we allemaal naar uit hebben gekeken. Waddinxveen heeft haar icoon weer terug. Wethouder Kees de Jong en ik waarderen het geduld van de Waddinxveners in de afgelopen maanden. Dit rijksmonument uit 1936 kan er dankzij het vakmanschap van Hollandia Services B.V. weer jaren tegenaan. Het weg- en scheepvaartverkeer kan weer vlot en veilig gebruik maken van de hefbrug.”

Vlotte en veilige doorstroming

De komende periode wordt de hefbrug tijdelijk lokaal bediend. De provincie en gemeente onderzoeken nog welke maatregelen ze kunnen nemen om de doorstroming op de weg en het water rond Waddinxveen blijvend te verbeteren. Daarvoor loopt er momenteel een verkeerskundig onderzoek. Bijvoorbeeld naar wat de impact is als inwoners naast de hefbrug Waddinxveen ook gebruik blijven maken van de Coenecoopbrug – zoals de afgelopen maanden is gebeurd. Daarnaast wil de provincie weg- en vaarweggebruikers bewust maken van de manier waarop zij zelf kunnen bijdragen aan een vlot en veilig gebruik van de (vaar)weg.

Meer weten?
Zie de website www.zuid-holland.nl/hefbrugwaddinxveen . Hier kunt u ook terecht voor (veelgestelde) vragen. U kunt de provincie daarnaast volgen op Twitter via  clip_image001@verkeerzh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *