Waddinxveen.ORG

Home Bericht toevoegen Contact

Waddinxveen / Boskoop – De Rechtbank in Den Haag heeft gisteren tijdens

Waddinxveen / Boskoop – De Rechtbank in Den Haag heeft gisteren tijdens de pro-formazitting besloten om de vier hoofdverdachten van het onderzoek KOTTER (onderzoek naar de woninginbraken) langer vast te laten zitten. De Rechtbank ziet geen enkele aanleiding tot schorsing/opheffing van gevangenhouding van de verdachten.

De Rechtbank nam deze beslissing door rekening te houden met het recidivegevaar, de hoeveelheid zaken en de impact wat deze zaken op de maatschappij heeft.

Wat is een pro-formazitting?
Een pro-formazitting is een rechtszaak in het Strafrecht die plaats kan vinden voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten verstrijkt. De zaak wordt door de Officier van Justitie voor de Rechtbank gebracht, maar er vindt geen inhoudelijke behandeling plaats (de zaak is ‘voor de vorm’, naar het Latijnse pro forma). Er wordt verzocht om het onderzoek ter terechtzitting te schorsen. Een pro-formazitting kan bijvoorbeeld voorkomen dat de verdachte wordt vrijgelaten als het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de verdachte nog niet heeft afgerond.

POLWZ politie OM onderzoek recherche

^JN

link

Waddinxveen / Boskoop – De Rechtbank in Den Haag heeft gisteren tijdens