Waddinxveen.ORG

Home Bericht toevoegen Contact

24 maanden cel geëist voor ongeluk N453

In de vroege ochtend van woensdag 15 februari raakte een auto van de weg op de N453 bij Waddinxveen. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. De 20-jarige bijrijder overleed ter plekke. Tegen de bestuurder – een 22-jarige man uit Gouda – eiste de officier van justitie vandaag 24 maanden cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk) en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de auto met een snelheid van circa 80 kilometer per uur geleidelijk van de eigen weghelft raakte en via de helft  van de tegenliggers in de berm terecht is gekomen. Daar raakte de wagen een boompje en een elektriciteitskast voordat hij tot stilstand kwam tegen een andere boom.

Bloedonderzoek  bij de chauffeur toonde aan dat hij GHB en amfetaminen had gebruikt en onder invloed was. De jongeman – die al eens eerder is veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijk ongeval – geeft toe dat hij die nacht drugs heeft gebruikt.

De Gouwenaar heeft volgens de officier ernstige schuld aan het overlijden van de 20-jarige bijrijder. De officier verwijt de Gouwenaar in juridische termen ‘dood door schuld’. Tegen hem eiste zij 24 maanden cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk) en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vijf jaar.

De uitspraak is over twee weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *