Waddinxveen.ORG

Home Bericht toevoegen Contact

Kijkersfile..

Kijkersfile..

Daar sta ik dan bij een verkeersongeval op de snelweg. In verband met de ernst van het ongeval en het onderzoek dat veilig moet plaatsvinden, wordt de hele snelweg afgesloten.

Ik zie de bestuurders en bijrijders van de eerste voertuigen achter ons rood-witte lint staan.
Ik zie in hun ogen dat ze balen dat ze niet verder mogen. Ik snap hun gevoel.. In de file staan is nooit leuk.

Samen met mijn collega’s verlenen we hulp aan slachtoffers, nemen we verklaringen op en assisteren we de andere hulpverleners. De verkeersdienst is druk bezig met het in beeld brengen van het ongeval.

Ondertussen kijk ik naar de andere rijbaan. Daar heeft geen ongeval plaatsgevonden en toch rijdt het verkeer erg langzaam. Ter hoogte van het ongeval remmen de automobilisten nog iets meer.

Terwijl ik met mijn collega sta te praten, rijdt er een auto voorbij. De auto trekt mijn aandacht.. ik hoor namelijk al de personen in de auto heel hard ‘hahaha’ roepen. Ik ben zo verbaast! Lachen jullie nou omdat deze mensen hier ter plaatse een ongeval hebben gehad? Lachen jullie omdat mijn collega’s en ik opnieuw bij een heftig incident staan? Ik weet het niet.. Ik word alleen boos over het feit dat jullie het in het hoofd halen om heel hard en bewust onze kant op te lachen, terwijl de ambulace net weg is, met daarin iemand die voor zijn leven ligt te vechten.

Waren jullie gefrustreerd door de kijkersfile waar jullie in stonden? Ik weet het niet en eigenlijk wil ik het ook niet weten. Ik wil jullie alleen bewust maken dat de acties pijnlijke momenten waren voor de betrokkenen van het ongeval, die nog ter plaatse stonden. Bedankt dat jullie hun dag nog wat pijnlijker moesten maken.

POLWZ politie ambulance brandweer file kijkersfile ongeval lachen

link

Kijkersfile..