Waddinxveen.ORG

Home Bericht toevoegen Contact

Afgelopen woensdagavond vond het spel Boef in de Wijk plaats

Afgelopen woensdagavond vond het spel Boef in de Wijk plaats in Zevenhuizen. Het was een zeer geslaagde avond!

De deelnemers werden voor een aantal verschillende scenario’s een wijk ingestuurd. Tijdens hun surveillance ontvingen de deelnemers via het Twitteraccount van de buurtpreventie een melding dat er een verdacht persoon was gesignaleerd. Aan de hand van deze melding moesten de deelnemers zien te achterhalen wat precies aan de hand was. Dankzij aanvullende tweets werd de locatie of het signalement van de verdachte duidelijker, totdat deze uiteindelijk ontmaskerd werd door een van de deelnemers. Hierna werd de boef door de politieagenten aangehouden en in de auto meegenomen voor “verhoor”. De winnaar kreeg een voucher, die later op de avond voor een oorkonde en een prijs werd ingewisseld.

Het doel van het spel was om mensen duidelijk te maken wat een verdachte situatie precies is. Het is daarbij belangrijk goed te kijken en te luisteren en altijd de buurtapp in te schakelen, nadat je 112 hebt gebeld.

Foto van Sylvia van Straalen

POLWZ politie buurtpreventie BIDW boefindewijk

link

Afgelopen woensdagavond vond het spel Boef in de Wijk plaats